Verlof

Verlof

We geven alleen verlof tijdens schooltijden bij zwaarwegende omstandigheden. Bijvoorbeeld een overlijden, huwelijk of jubileum binnen de familie of een wettelijke verplichting. Het gaat om omstandigheden die buiten de wil van de ouders en/of het kind liggen. Verjaardagen, gewoon familiebezoek of vakantie zijn geen redenen voor verlof.

Naar de tandarts, huisarts of het ziekenhuis

Probeer bezoeken aan de tandarts, huisarts of het ziekenhuis het liefst buiten schooltijd te plannen. Als dat echt niet mogelijk is geven we voor incidentele bezoeken meestal verlof. Dit verlof vraagt u aan via ISY. 

Structureel verlof

Voor verlofaanvragen die meer structureel van aard zijn (denk aan logopedie, dyslexiebehandeling etc.) geeft de school geen verlof. Deze behandelingen dienen buiten schooltijd plaats te vinden. Dit geldt niet als kinderen vastlopen in hun leerproces en daarvoor behandeling nodig hebben. De leerkracht en directie beoordelen dit. Hier ligt een gezamenlijke ondersteuningsvraag van ouders, leerling en school aan ten grondslag.  De directie verleent het verlof.

Vakantieverlof

Een verzoek om vakantieverlof dient minimaal 2 maanden voorafgaand aan het verlof aan de directeur van de school te worden voorgelegd.

U kunt vakantieverlof krijgen indien:
- de specifieke aard van het beroep van één van de ouders het slechts mogelijk maakt buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan;
- een werkgeversverklaring wordt overgelegd waaruit blijkt dat geen verlof binnen de officiële schoolvakantie mogelijk is. 

Vakantieverlof mag:
- één maal per schooljaar worden verleend;
- mag niet langer duren dan 10 schooldagen;
- mag niet plaatsvinden in de eerste twee lesweken van het schooljaar.

hoe vraagt u verlof aan? 

Zowel voor verlof vanwege gewichtige omstandigheden als extra vakantieverlof moet u vooraf een schriftelijke aanvraag indienen bij de directeur. Het liefst acht weken van tevoren. Aanvraagformulieren zijn hieronder te downloaden of verkrijgbaar bij de directeur. Bij een verlofaanvraag van meer dan tien schooldagen vanwege gewichtige omstandigheden verwijzen we u door naar de leerplichtambtenaar van de gemeente, omdat de directie hierover niet mag beslissen.

Aanvragen voor meer dan tien dagen extra vakantieverlof worden altijd afgewezen, net als extra verlof in de eerste twee weken van het schooljaar. 

- Aanvraagformulier_(vakantie)verlof_bs Martinus

Ongeoorloofd verzuim

Verlof dat wordt opgenomen zonder toestemming van de directeur of de leerplichtambtenaar wordt gezien als vermoedelijk ongeoorloofd schoolverzuim. De directeur is verplicht dit aan de leerplichtambtenaar te melden. De leerplichtambtenaar beslist na het zogeheten verhoor of er sprake is van ongeoorloofd schoolverzuim en maakt in dat geval een proces-verbaal op.